facily LAW, hét franchiseconcept voor juristen en mediators

Loop jij ook aan tegen het feit dat je alleen bent en niet binnen een team werkt? Dat je als jurist je klanten moet doorverwijzen naar een advocaat, in voorkomende gevallen? Heb je als juridisch specialist behoefte aan een collega op een ander rechtsgebied binnen je team? Mis je teamoverleg en een professionele back-office? facily LAW heeft op vragen van juristen en mediators om samen te werken, een franchiseconcept voor juridisch specialisten ontwikkeld, volgens de Nederlandse Franchise Code (NFC), waarbij de franchisenemer eigen ondernemer is en blijft en ondersteund wordt vanuit een professionele backoffice.

Bij dit franchiseconcept voor juridisch specialisten is het uitgangspunt dat het een soft franchise is, waarbij de klant van de franchisenemer altijd zijn/haar klant is en blijft, ook als de franchisenemer uittreedt uit het franchiseconcept.

Voordelen van het franchiseconcept voor juristen en mediators

Door gebruik te maken van de grotere slagkracht van het collectief van de franchisenemers, is het mogelijk een grotere doelgroep te bedienen. In dit franchiseconcept is het mogelijk diensten, waar je zelf niet voldoende ervaring in hebt, te overleggen met een collega die dat wel heeft. Daarnaast hoef je de klant niet meer door te verwijzen naar een externe partij en is er altijd een collega die de zaak samen met jou voort kan zetten. Een advocaat maakt namelijk ook deel uit van het franchiseconcept.

Eerste ervaringen van franchisenemer na aansluiting bij dit franchiseconcept

De eerste ervaringen van de samenwerking in het franchiseconcept voor juridisch specialisten van facily LAW is al zichtbaar. Zo vertelde ons franchisenemer Jean-Paul Buijs dat hij in het verleden opdrachten misliep, omdat hij alleen was. Hij heeft, na aansluiting bij dit franchiseconcept van facily LAW, een klant binnengehaald, omdat hij binnen een landelijk netwerk werkzaam is.

Nadat ik mijn onderneming gestart was, ervoer ik al snel de beperkingen die een eenmanszaak met zich mee kunnen brengen. Zo was ik ontzettend veel tijd kwijt aan branding. Tevens kwam ik meer dan eens tegen dat ik cliënten moest doorsturen naar een advocaat, omdat er een procedure dreigde. Dit heeft meer dan eens geleid tot het verlies van een cliënt. Na mijn kennismaking met facily LAW en de mogelijkheid om franchisenemer te worden, heb ik na een aantal gesprekken besloten mezelf aan te sluiten bij dit franchiseconcept voor juristen van facily LAW. De kracht van een onderdeel zijn van een gevestigde naam kwam vrijwel direct; er werd vanuit mijn netwerk een beroep gedaan op juridische bijstand. Hierop hebben wij na spoedoverleg een eerste advies uit kunnen brengen, binnen 24 uur was deze cliënt geholpen met een duidelijk advies en de bijbehorende correspondentie met de wederpartij.”, aldus franchisenemer Jean-Paul Buijs.

Professionele backoffice

De franchisenemers van facily LAW kunnen beschikken over een secretariaat waar de klanten de hele week terecht kunnen met vragen. Ze krijgen altijd een medewerker aan de lijn! Deze kan ook goed inschatten of iets prioriteit heeft, of dat er op een later moment contact kan worden opgenomen.

Ook is er een uitgebreid CRM-pakket beschikbaar die een individuele advocaat, jurist of mediator, gelet op de investering, zelf niet altijd zou afnemen. Maar een goede administratie is van levensbelang. Dit wordt je allemaal uit handen genomen (voor zover jij dit zelf wenst, natuurlijk). Daarmee kun jij je bezighouden met hetgeen jij het meest interessant vindt: het adviseren en begeleiden van jouw klant.

Franchisenemer Jean-Paul Buijs vervolgt: “Voor mijzelf was de ondersteuning vanuit het secretariaat hetgeen wat mijn verwachtingen overtrof. Vanaf de eerste dag hebben zij mij volledig ondersteund en me wegwijs gemaakt in de systemen waarmee gewerkt wordt. Dit gaf mij direct het gevoel bij een organisatie binnen te stappen waar ik mijzelf thuis voel.”

Gezamenlijke marketing & PR

Ook de kracht van een gezamenlijk marketingbudget is al zichtbaar: facily LAW adverteerde in de zomer van 2018 vijf zaterdagen achter elkaar in het FD. En de resultaten hiervan waren direct zichtbaar!

ICT-tools

Voor de franchisenemers binnen het franchiseconcept voor juridisch specialisten van facily LAW worden ook ICT-tools ontwikkeld, die de dienstverlening naar je klant verder vergemakkelijkt, of zelfs uitbreidt. Zo heb je de beschikking over een tool waarmee contracten automatisch worden gegenereerd, beschik je over een professionele webinar-applicatie en kun je altijd gebruik maken van een ICT-helpdesk.

Interesse in dit franchiseconcept voor juristen?

Ben jij geïnteresseerd in jouw mogelijkheden binnen het franchiseconcept voor juridisch specialisten van facily LAW?

Neem dan contact op met ons kantoor en vraag naar Roy Odekerken. Hij legt de formule graag vrijblijvend aan je uit en laat je de voordelen hiervan zien.

Nadere informatie over wie we zoeken vind je hier.