ONS TEAM


Jan Spanjaard

Advocaat bij facily LAW advocatuur

“De oplossing van ieder probleem begint met luisteren. Wat drijft de ander en waar zit de werkelijke pijn?”, is mijn vaste benadering. Ik ben sinds 2004 advocaat, aanvankelijk bij een top 50 kantoor in het Groene Hart en sinds 1 juli 2019 bij facily LAW advocatuur. In de advocatuur heb ik een stijl ontwikkeld, die oog heeft voor juridische diepgang en een pragmatische oplossing in iedere zaak.

Naast advocaat ben ik een veelgevraagd docent voor opleidingsinstututen en werk ik als honorair universitair docent aan de Universiteit Utrecht, waar ik lesgeef over het commerciële contractenrecht. Ook publiceer ik veel in de juridische vaktijdschriften en ben ik onder meer redacteur van het vaktijdschrift Contracteren, vast medewerker van het Tijdschrift voor Consumentenrecht en Handelspraktijken en bewerker van de toonaangevende Groene Serie Verbintenissenrecht (de bepalingen in het Burgerlijk Wetboek over de Dienstenrichtlijn) en Sdu Commentaar Burgerlijk Procesrecht (de internationale regeling over de bevoegdheid van rechters).

Mijn wetenschappelijke achtergrond stelt mij in staat in adviezen en procedures snel tot de kern te komen en doeltreffend te adviseren. Ik ben gespecialiseerd in het contractenrecht in de breedste zin van het woord, van commerciële samenwerkingen tot consumentenkoop en van huurrecht tot de aankoop van vastgoed.

Advocaat bij facily LAW advocatuur
mail Jan

Roy Odekerken

Jurist en register mediator bij facily LAW juristen en mediators

“Een jurist moet denken in pragmatische oplossingen door de wet te faciliteren en niet denken in onmogelijkheden die de wet oproept”, is mijn motto. Ik ben vanaf 1997 als jurist werkzaam binnen diverse organisaties, waaronder als directeur juridische zaken bij een grote multinational. Hier heb ik mijn stijl als pragmatisch en oplossingsgerichte jurist ontwikkeld, waar mijn cliënten elke dag profijt van hebben.
Naast jurist ben ik ook registermediator. Mijn ervaring als jurist kan ik in deze rollen zeer goed combineren door partijen te verbinden, maar ook door de spiegel voor te houden. Op deze wijze is het mogelijk dat cliënten van een mediation de communicatie tussen hen weer op gang brengen om met elkaar de geschillen weg te werken.

En in de tijd die naast bovenstaande rollen overblijft, ben ik bestuurslid bij diverse brancheverenigingen.

Jurist en register mediator bij facily LAW juristen en mediators
mail Roy

Jean-Paul Buijs

Jurist bij facily LAW juristen en mediators

Ik ben jurist in het arbeidsrecht en het ondernemingsrecht. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in wetgeving omtrent de beveiligingsbranche. Door mijn persoonlijke ervaring van intussen meer dan 20 jaar in en met de beveiligingsbranche, herken ik de juridische problemen waar ondernemers, management en personen, die werkzaam zijn in de beveiligingsbranche, tegenaan lopen. Mede door mijn ervaringen in het werkveld ben ik in staat zowel werkgevers als werknemers te adviseren en bij te staan in bovengenoemde rechtsgebieden. Zowel in als buiten de beveiligingsbranche.

Jurist bij facily LAW juristen en mediators
mail Jean-Paul

Michiel Manshande

Jurist bij facily LAW juristen en mediators

De zelfstandige ondernemer is de ruggengraat van de Nederlandse economie. Maar ondernemen gaat helaas altijd gepaard met risico’s. Daarom sta ik cliënten graag bij met advies voordat er een overeenkomst getekend wordt of andere beslissingen genomen worden die rechtsgevolgen voor hun organisatie met zich meebrengen. Maar ik ga ook een procedure bij de rechter niet uit de weg. Ik heb een achtergrond, en vele jaren ervaring, in de financiële dienstverlening, specifiek op het gebied van verzekeren. Ik ben gespecialiseerd in het opstellen en controleren van contracten, ontslagzaken, incassozaken en het beantwoorden van privacygerelateerde vraagstukken.

Jurist bij facily LAW juristen en mediators
mail Michiel

Mirjam, Ingrid en Emma

Secretariaat

Het secretariaat bestaat uit (van links naar rechts): Mirjam Odekerken, Ingrid Nienkemper en Emma Bredt. Per 15 september 2019 voegt Astrid Boel zich bij het ondersteunende team. Mirjam heeft de rol van officemanager en is het eerste aanspreekpunt. Zij heeft jarenlang gewerkt op diverse advocatenkantoren en kent de ondersteuning m.b.t. juridische procedures als geen ander. Ingrid verzorgt de financiële administratie van het kantoor. Emma en Astrid pakken de andere secretariële activiteiten op kantoor op.

Ons ondersteunend team
mail het secretariaat